Misosoppa

Är du sugen på en klassisk japansk förrätt som både går snabbt, är enkel att göra och smakar gott? Då är misosoppan ett bra alternativ. Med drygt en handfull ingredienser kan du på under 30 minuter tillaga denna fantastiska rätt från Japan.

Ingredienser 4 portioner

En liter vatten

En påse dashipulver, eller annan typ av fiskbuljong

4 matskedar misopasta

2 matskedar purjolök

5 stora champinjoner

Eventuellt ett halvt paket tofu

Gör så här

Börja med att koka upp vattnet. Skär champinjonerna i tunna skivor och finhacka purjolöken. Blanda sedan dashipulvret i det kokande vattnet och låt det koka ett par minuter. Häll därefter ned svampen och purjolöken och låt det sjuda några minuter.

Tillsätt sedan misopastan och smaka av. Är smaken för svag kan du tillsätta lite mer misopasta. Nu kan du även tillsätta tofu om du vill få lite mer tuggmotstånd eller önskar göra en mer ”matig” soppa. Skär den först i tärningar. Låt det sedan stå en stund och koka på mellanhög värme. Tofun behöver inte koka särskilt länge, därför är det viktigt att vänta tills din soppa nästan är helt klar innan du slänger ner bitarna. Den smular annars sönder väldigt lätt.