Chokladtryfflar med wasabi

Det här är en unik godbit från Japan med wasabi, vilket kanske låter helt tokigt. Men ge det en chans och du kommer att bli glatt överraskad.

Ingredienser

100 gram mörk choklad, gärna 75 %

1 deciliter vispgrädde

10 gram smör

1-2 teskedar wasabipasta

Kakao att rulla tryfflarna i

Gör så här

Bryt sönder chokladen till små bitar. Det måste vara mörk choklad för att det ska bli så bra som möjligt, gärna av en hög kvalitet. Värm grädden på låg till medelhög värme, den får inte börja koka så håll ögat på grädden hela tiden. Tillsätt sen chokladen, smöret och wasabipastan till grädden och rör om tills allting har smält och fått en jämn konsistens. Ställ det sedan till sidan en stund och låt svalna. Det går inte att forma bollarna om smeten är för varm.

Använd en liten glasskopa eller sked för att forma tryfflarna från smeten när den svalnat. Det går självklart lika bra att använda händerna. Rulla till jämnstora bollar. När du gjort bollar av all smet kan du antingen pudra lite kakao på varje boll eller rulla tryfflarna helt i kakaon. Nu är de redo att ätas!