Kashiwa mochi
Det här är kanske inte en klassisk efterrätt utan mer en sötsak som du kan äta när du känner för det.
Ingredienser
200 gram azukibönor
200 gram klibbfritt rismjöl
280 milliliter vatten
8 ekblad
Gör så här
Häll bönorna i en kastrull och värm upp det på låg värme till det tjocknat och vätskan kokat bort. Medan du väntar på det kan du blanda vattnet och rismjölet ordentligt. Täck sedan över skålen och värm det i mikron i 3-4 minuter. Ta ut skålen och rör om, ställ in det och värm ytterligare 3 minuter.
Ta ut skålen och knåda degen. Dela den i åtta delar och platta ut. Den ska ha konsistensen av bröddeg.
Låt bönpastan svalna och fördela sedan en klick på varje degbit, på kanten. Vik över andra delen av degen och tryck ihop kanten noga. När degen kallnat, vik ett ekblad runt varje godbit och nu är det redo att serveras. Tänk på att ekbladen inte går att äta utan de är endast till som dekoration. Du kan därför hoppa över det steget ifall du inte har möjlighet att hitta ekblad eller endast tycker det är onödigt.