Lax i rispapper

Det här är en modernare rätt med inspiration från Asien och Japan som bjuder på fräscha och fantastiska smaker. Har du alla ingredienser kan du tillaga den här rätten väldigt snabbt. Det krävs nämligen ingen direkt tillagning, du behöver endast skala, hacka, skära och göra rullar vilket du kan göra på under 20 minuter.

Ingredienser 4 portioner

300 g laxfilé som varit fryst 3-5 dagar

En avokado

En mogen mango

En tredjedels rättika

4 romansalladsblad

4 matskedar groddar

4 rispapper

Gör så här

Börja med att skala och kärna ur mangon och avokadon. Tycker du inte om mango kan du hoppa över den. Skala även rättikan. Skär sedan allt detta plus laxen i tunna strimlor. Fukta sedan rispapperet så att det blir mjukt. Dela upp de ingredienser som du strimlat på rispapperen och rulla ihop. Sedan kan du skära rullarna på mitten för att de ska bli lättare att hålla när det är dags att äta.

Vill du ha en dipp till kan du blanda ihop en deciliter japansk soja med fyra kvistar koriander. Hacka först koriandern fint. Det blir jättegott att doppa rullarna i dippen och

det ger hela rätten lite mer smak.