Mango Cannelloni

Den här rätten är inte för alla. Men tycker du om mango och getost, sött och salt i en rätt, då kan detta vara något för dig. Rätten är väldigt enkel att tillaga och det tar inte särskilt lång tid. Den passar perfekt som ett litet tilltugg före huvudrätten eller varför inte till buffébordet. Sojastavarna är dessutom något unikt som många tycker är kul att göra. Huruvida man tycker om dem eller inte är, precis som hela rätten, olika från person till person.

Ingredienser till 30 stycken

En deciliter japansk soja

En och en halv tesked agar-agar eller 2 gelatinblad

En mango

160 gram getost

2 blad isbergssallad

5 ark rispapper

vattenkrasse

Gör så här

Börja med att koka upp soja tillsammans med agar-agar, eller gelatinbladen. Om du ska använda gelatinblad måste du först blötlägga dem i lite vatten i 5 minuter. Krama sen ut allt vatten innan du lägger ner dem i den kokande sojan. Det brukar finnas instruktioner på förpackningen som du kan följa.

När agar-agar eller gelatinbladen lösts upp, häll över sojan i en form med måtten 5×15 centimeter och låt den svalna. När den svalnat, stjälp upp och skär den i tunna stavar.

Sen kan du börja skala mangon och skära den och getosten i stavar. Du kan också passa på att finstrimla salladsbladen.

Nu är du snart redo att börja med rullarna. Först måste du blötlägga rispapperet i ljummet vatten. Sen kan du ta getoststavarna, mangon, sojastavarna samt salladen och fördela det över rispapperet. Efter det är det bara att börja rulla ihop till rullar. När du gjort det kan du dela varje rulle i 6 bitar och gärna garnera med lite vattenkrasse.