Okonomiyaki – Japansk kålpannkaka

Har du tröttnat på den gamla vanliga pannkakan? Då bör du testa den här japanska versionen. Den är både god och relativt nyttig. Dessutom tar det inte jättelång tid att tillaga. En pannkaka kan det väl aldrig gå fel med?

Ingredienser 4 portioner

5 ägg

1 deciliter vatten

2 deciliter vetemjöl

100 gram vitkål, finstrimlad

En grovriven morot

En halv tesked salt

2 teskedar ingefära, malen

3 matskedar rapsolja

En halv deciliter majonnäs

2 matskedar worchestersås

2 matskedar ketchup

2 teskedar japansk soja

En deciliter koriander, hackad

Gör så här

Vispa ihop mjöl, ägg och vatten. Tillsätt sedan vitkålen, moroten, saltet och hälften av ingefäran. Häll oljan i en stekpanna och hetta upp på medelvärme. Stek omeletten 5-6 minuter på den ena sidan. Ett tips när du ska värma den är att du lägger över omeletten/pannkakan på en stor tallrik och sedan lägger stekpannan upp och ner över tallriken och vänder det hela. Stek andra sidan 5 minuter.

Blanda samman majonnäs, ketchup, worchestersåsen, sojan och resten av ingefäran till en sås. Ringla den sedan över den färdiga pannkakan och strö lite hackad koriander över det hela. Färdigt att äta!