Dangodumpling

Dangodumpling är en traditionell japansk dessert som är söt och seg samt väldigt enkel att göra.

Ingredienser

160 gram joshinko-rismjöl

40 gram sött shiratama ko-rismjöl

60 gram strösocker

2 deciliter varmt vatten

En tesked matcha

Ev. hushållsfärg

Gör så här

Blanda de två sorterna rismjöl och socker i en bunke. Tillsätt lite varmt vatten i taget och rör om tills degen får konsistensen av en örsnibb. Det kanske låter lite konstigt men det är oftast så den beskrivs.

Täck bunken och värm den i mikron i 3 minuter. Om degen skulle bli smulig efter du värmt den kan du tillsätta lite mer vatten. Knåda sedan degen med fuktiga händer. Efter en stund kan du dela degen i tre delar. Här är det dags för hushållsfärgen i en av bunkarna ifall du vill färga dina dumplings en viss färg. Blanda ner matchapulvret i en annan bunke. Du kan blanda det med lite vatten ifall det är svårt att mixa in pulvret i degen.

Fukta sedan dina händer igen och rulla degen i varje skål till 6 bollar. Trä en boll av varje färg på ett bambuspett eller annan träpinne och nu är de redo att serveras.