Dangodumpling
Dangodumpling är en traditionell japansk dessert som är söt och seg samt väldigt enkel att göra.
Ingredienser
160 gram joshinko-rismjöl
40 gram sött shiratama ko-rismjöl
60 gram strösocker
2 deciliter varmt vatten
En tesked matcha
Ev. hushållsfärg
Gör så här
Blanda de två sorterna rismjöl och socker i en bunke. Tillsätt lite varmt vatten i taget och rör om tills degen får konsistensen av en örsnibb. Det kanske låter lite konstigt men det är oftast så den beskrivs.
Täck bunken och värm den i mikron i 3 minuter. Om degen skulle bli smulig efter du värmt den kan du tillsätta lite mer vatten. Knåda sedan degen med fuktiga händer. Efter en stund kan du dela degen i tre delar. Här är det dags för hushållsfärgen i en av bunkarna ifall du vill färga dina dumplings en viss färg. Blanda ner matchapulvret i en annan bunke. Du kan blanda det med lite vatten ifall det är svårt att mixa in pulvret i degen.
Fukta sedan dina händer igen och rulla degen i varje skål till 6 bollar. Trä en boll av varje färg på ett bambuspett eller annan träpinne och nu är de redo att serveras.