Japansk cheesecake på 3 ingredienser

Den här efterrätten har blivit väldigt populär på internet och är mycket enkel att göra. Du behöver endast tre ingredienser.

Ingredienser

120 gram vit choklad

3 ägg

120 gram cream cheese

Gör så här

Separera äggen med äggvitorna i en skål och äggulorna i en annan. Ställ in äggvitorna i kylen.

Sätt ugnen på 170 grader.

Bryt sönder chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp vatten i en kastrull och ställ bunken med chokladen ovanpå. Smält chokladen under omrörning. När chokladen smält, häll ner cream cheese och rör om. Ta bort bunken från vattenbadet och häll ner de tre äggulorna och blanda noga.

Ta ut äggvitorna från kylen och vispa tills de blir fasta. Blanda sedan ner lite av äggvitorna i taget till chokladen och vänd ner det försiktigt.

Smörj in en form och placera bakplåtspapper runt kanten. Häll ner smeten och ställ formen på en plåt med höga kanter. Häll därefter varmt vatten i plåten och ställ in den i ugnen. Grädda på 170 grader i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 160 grader och grädda ytterligare 15 minuter. Stäng sedan av ugnen helt och låt cheesecaken stå kvar i eftervärmen i 15 minuter till.

När kakan sedan är färdig tar du ut den ur ugnen och lossar den försiktigt från formen. Ett tips är att du använder en form med löstagbar botten. Det blir mycket lättare att ta loss den då. Du kan också låta den svalna ett par minuter ifall den är för varm. Men vänta inte tills den svalnat helt, då kan den nämligen gå sönder. Före servering kan du pudra på lite florsocker.