Japansk mat – En fantastisk matupplevelse!

Japanska mat är fantastiskt smakrik med många olika rätter! Denna underbara mat från Asien ger variation och basingredienserna i japansk matlagning är ris, fisk, torkade alger, sojabönor, tofu, ingefära och wasabi. Wasabi är en typ av grön pepparrot som är mycket stark men som uppskattas mycket inom den japanska kulinariska upplevelsen!

Var äter man japansk mat?

Japansk mat kan man avnjuta till exempel på japanska restauranger runtom i världen. Befinner man sig i Tokyo, finns det några restauranger man bara måste besöka i Tokyo med en fantastiskt smakupplevelse! Japan är även känt för sin sushi och har blivit mycket populärt i Sverige. Sushi är sammanpressat ris i sjögräs och kombineras med andra ingredienser, vanligen fisk, rom eller skaldjur. Många förknippar sushi med rå fisk vilket är fel. Sushi är inte bara rå, och rå sushi heter istället sashimi. Vill man gå ut och äta sushi i huvudstaden, finns det bra tips på bästa sushirestauranger i Stockholm som man bara måste besöka. Vill man inte äta ute, kan man beställa hem mat från utvalda företag med hemleverans. Man kan även själv laga japansk mat i köket, men då behöver man ingredienser. Det kan vara smidigt att beställa hem mat via internet. Har man svårt att välja matleverantör kan man välja via Sverigesmatkassar.se så att man kan börja laga mat och få hem råvaror.

Några av de vanligaste japanska maträtterna

Det finns en mängd andra spännande rätter och japansk mat ger variation och är dessutom nyttig! Faktum är att man går ner i vikt med japansk mat och mår bättre hälsomässigt. Vill man äta riktigt traditionell japanska mat, finns det goda traditionella japanska rätter som man kan pröva på! Något som många säkert har hört talas om är Yakitori som är klassiska kycklingsspett, grillas över kol marinerade med taresås som är både söt och salt. En annan spännande maträtt inom det japanska köket är Kare raisu. Detta är ris och curry som man blandar ihop lite som i Indien. Dock skiljer sig denna rätt från vanligt indisk ris och curry, då japansk curry inte smakar samma och är faktiskt framställd av Britterna en gång i tiden. Kare raisu severar oftast med friterad kotlett, men fungerar även bra som ett vegetariskt alternativ.