Japansk mat med nått gott att dricka

Japansk mat kultur är populär i större delarna av världen. Oavsett om det innebär att du lagar något japanskt i hemmet, köper en rätt på din favoritrestaurang eller är på semester i Japan. Den japanska rätten sushi är något som tagit världen med storm och som de flesta testat till sin njutning med sina smaklökar. Utöver sushin finns det en hel del andra huvudrätter som det japanska köket har att erbjuda. Dessa i kombination med ett utsökt vin från grapevine.se kan göra susen. Så vilka är de andra huvudrätterna från Japan? Nedan ska vi nämna några favoriter, läs vidare.

Klassiska huvudrätter från Japan

Yakitori: Denna klassiska japanska huvudrätt innehåller grillade kycklingar på spett med goda smaker. Till detta serveras det vanligtvis ris och något gott att dricka.

Udon: Nudlar är vanligtvis nära relaterat med japanska köket. Denna typ av nudlar är de mest populära i Japan med sin tjocka, goda konsistens. Dessa nudlar är gjorda av saltvatten och vetemjöl. Denna typ av nudlar kan serveras med många olika ingredienser efter eget tycke.

Curry: Många tänker nog på kryddan när curry nämns. Det många kanske inte vet är att det även är en av Japans mest älskade huvudrätter där kryddan curry är involverad. Denna maträtt serveras med en tjock och god sås av curry inkluderat med ris samt kött eller något vegetariskt till.

Japanska huvudrätter