Kan man äta japansk mat med tandimplantat?

Om man av någon anledning saknar tänder kan ett alternativ vara att göra permanenta tandimplantat. Hos Söderkliniken på Södermalm finns prisvärda och riktigt snygga alternativ som anpassas speciellt för dig. Men hur är det att äta med tandimplantat? Kan man njuta av japansk mat och goda desserter till exempel?

Kan man äta allt med implantaten?

När det gäller tandimplantat från kliniken på Södermalm går det alldeles utmärkt att äta japansk mat! Man kan behöva vara lite försiktig de första dagarna efter insättning då man ibland är lite öm i käken men när implantaten är på plats är det bara att njuta av de japanska smakerna igen!

Fördelar med tandimplantat

Väljer du tandimplantat från kliniken på Södermalm får du flera fördelar. Dina implantat är av högsta kvalitet och kommer att hålla länge. Om du tidigare haft problem med tänderna och upplevt ilningar när du ätit stark mat som wasabi kommer det försvinna när du fått dina implantat. De har nämligen inga nerver som kan orsaka smärta.

En annan fördel med tandimplantaten är att du kan få dem anpassade efter just din mun. De kan till och med anpassas färgmässigt så tänderna smälter in med dina kvarvarande sådana.

Att sköta sina implantat

När du har ätit din goda japanska mat med soya, ris, lax och vad annat din rätt innehåller är det viktigt att du tar hand om dina implantat. Precis som när det kommer till dina vanliga tänder ska även tandimplantaten borstas ordentligt. Du bör också använda tandtråd för att få rent mellan tandimplantatet och dessutom är det alltid positivt att göra extra rent med munskölj.

Även om du har tandimplantat behöver du gå till tandläkaren med jämna mellanrum för att se till så implantaten sitter som de ska och för att undersöka så det inte blivit någon skada på de implanterade tänderna.