Ät korv på japanskt vis
När ordet japansk mat uttalas är det främst sushi som många tänker på. Men japansk mat är mycket mer än så. Du kan äta japansk mat på olika sätt och med olika ingredienser. Exempelvis är korv med en hög kötthalt perfekt att tillaga för att få till en maträtt med asiatisk och japansk touch. Ju högre kötthalt korven har desto bättre är den. Välj korv som du gillar, skillnaderna mellan olika korvar kan vara stor. Korv med smak av ingefära och chili är också något som går i samma linje som det japanska köket. Tillbehören gör mycket för om korv blir en japansk rätt eller inte. Briochebröd, krispig asiatisk coleslaw och friterad purjolök är en rätt som är fantastisk att göra med korv som huvudingrediens.
Laga japansk mat hemma
Japansk mat är mat som är väldigt variationsrik. Genom att använda de fem grundsmaksättarna i japansk matlagning, vilka är sojasås, salt, miso, risvinsvinäger och socker, går det att tillaga mängder med japanskt inspirerade maträtter. Grönsaker är en viktig komponent i det japanska köket, samt tofu och alger. Du kan ta det som du gillar med den japanska maten och göra din egen tolkning av maten. Det finns inga rätt eller fel.
Japanska huvudrätter